Teamdag 6 juli 2015

Hoe 4 meisjes samen een team dag ervaren…

In de vakantieperiodes organiseert Elsitas® teamdagen.
Tijdens de teamdagen herhalen we op een sportieve en speelse manier de leerinhouden van het programma ‘Het komt dik in orde®’. Ook de kinderen die de vorige jaren deelname aan het gezondheidsproject zijn nog steeds welkom.

Team06 07 15Op 6 juli 2015 ll organiseerden we een groot gezondheidsspel. Een speelbord vol foto’s van groenten en fruit zorgde ervoor dat we alle benamingen terug hebben kunnen opfrissen. Elke foto was verbonden met een sportieve opdracht of een kennisvraag. We hadden een hele dag nodig om alle taken uit te voeren en het was super leuk!

Waarom regelmatig deelnemen aan teamdagen zeer zinvol is …

1. Kinderen komen graag nog terug naar een training om hun persoonlijke coach en vrienden nog eens terug te zien. Het herinnert hun aan een fijne tijd waar ze beloond werden voor hun inzet en vertrouwen.
2. Thuis hebben mama en papa niet altijd tijd om het sporten georganiseerd te krijgen, en kinderen hebben een vertrouwenspersoon/begeleider nodig om gemotiveerd te blijven. Een nieuwe schouderklop doet wonderen voor de motivatie.
3. Kinderen kijken af en toe nog eens terug in hun werkboek welke zij gedurende een jaar volledig ingevuld hebben. Maar terugblikken in de praktijk met andere kinderen is nog veel leuker.
4. Samen met andere kinderen sporten en bewegen is veel toffer dan alleen. Bovendien hebben we mogelijkheden voor spelvormen in groep die we thuis niet hebben. Er is ook veel sportmateriaal aanwezig die we thuis niet voorhanden hebben.
5. Tijdens de teamdagen helpt iedereen elkaar om de nog niet volledig beheerste oefeningen toch aan te leren. Zo blijven we groeien naar een gezonde levensstijl.
6. Wanneer we samen sporten, merken we dat we geen zin hebben om te snoepen. Er is plezier en geen verveling waardoor veel drang naar zoet en eten verminderd. Wat we ondertussen zijn vergeten, wordt snel terug opgefrist.